O PREZENTARE A ISTORIEI AIRSOFTULUI CA SPORT

In jos

O PREZENTARE A ISTORIEI AIRSOFTULUI CA SPORT

Mesaj Scris de TEAMLEADER la data de 20/9/2011, 8:48 pm

23 Februarie 2010: Este oficial acum! Airsoftul devine sport

material realizat de
Mihai Grosan
Bebelusii

Totul a inceput in sptembrie 2008…Tocmai ce activam in airsoft de 6 luni.

Mi-a trecut pe la ureche un zvon referitor la existenta unei initiative cu privire la recunoasterea airsoft-ului ca sport. Mi se paruse o initiativa foarte interesanta si am fost curios sa-mi insusiesc subiectul. Am discutat cu o serie de “veterani” din Bucuresti. Din nefericire mare lucru nu aveau ce sa-mi spuna, toate raspunsurile erau evasive si nu conduceau catre nicio activitate concreta, in afara de strangerea unor semnaturi. Pur si simplu, in acel moment, nu stiu de ce si nu stiu cum, m-am oferit sa sprijin aceasta initiative, fara sa ma gandesc de ce obstacole ma voi izbi…

Initiativa mea a fost privita, la acel moment cu oarecare indoiala pentru ca nimeni nu prea ma cunostea si iata vine un “X” care vrea sa faca ce nu au inceput efectiv altii sa faca…

Sunt o fire cat se poate de pragmatica, care atunci cand isi propune ceva duce acel proiect la bun sfarsit. M-am considerat o persoana care se ghideaza dupa bunul simt, iar acest proiect mi s-a parut a fi o cale de a ajuta airsoft-ul romanesc, chir daca la momentul respective eram un rookie.

Dupa ce am studiat actele normative in domeniu, am inceput sa ma interesez de semnaturile care fusesera deja predate pentru a putea sa stiu cui voi cere mai departe. Destul de greu le-am obtinut, pentru inca o data eram privit cu suspiciune (cine e Mihai Grosan asta…). Dupa discutii avute cu cei care initiasera acest proiect au inteles faptul ca stiam despre ce vorbesc si mi-au dat credit.

Pot spune ca ASR-ul a fost ajutorul nr. 1 in acest proiect pentru ca a facilitate comunicarea in cadrul comunitatii si fara acest forum cu siguranta acum n-as fi scris aceste randuri.

Din fericire am avut parte de o colaborare excelenta cu reprezentantii echipelor din Romania, in special cei din Bucuresti pentru ca aici incepuse totul.

Omul care m-a implusionat cel mai mult la inceput si a ajutat ca acest proiect sa demareze usor a fost Spaz. El este omul care este alturi atunci cand ai nevoie sa intelegi anumite aspecte si pentru asta trebuie sa-I multumim in mod special.

Dup ace am stabilit ce documente ne trebuiesc pentru inaintarea dosarului am inceput o campanile pe ASR de sprijinire directa a proiectului. Acest sprijin a fost concretizat in doua aspecte:

Strangerea de semnaturi;
Centralizarea documentelor referitorare la istoria airsoft-ului si traducerea acestora.
A insemnat foarte mult participarea comunitatii pentru ca lucrurile au mers foarte bine.

Vreau sa-i mentionez expres pe cei care s-au implicat direct la traducerea documentelor:

Spaz – Echipa Core;
Ivan – Echipa TMT;
Mardale – Echipa Ursuletii;
Basty – independent.
Evident ca au fost si alte persoane care au venit cu propuneri si observatii dup ace documentele au fost traduse (sunt destul de multi si nu vreau sa ratez pe cineva…).

Intre timp curgeau semnaturile, cumunitatea intrase in fribrilatii din cauza acestui proiect.

Gata, se facuse luna iunie 2009 si aveam in fata 500 de semnaturi si documentele puse la punct gata anexate la cererea care terbuia inaintata ANS.

M-am prezentat in fata oficialilor cu dosarul si am fost intampinat foarte bine (prietenii stiu de ce…). Eram increzator ca din acel moment lucrurile vor merge struna, dar n-a fost asa…sau poate m-am hazardat eu…

In luna iulie imi suna telefonul si sunt anuntat sa ma prezint la ANS pentru clarificari. Odata ajuns acolo mi s-a comunicat faptul ca din documentele anexate nu rezulta ca este sport cid oar o activitate recreativa, si pe buna dreptate… Pur si simplu nu ma gandisem la regulamentul competitional Iron Team, organizat de Asociatia Sportiva Dacia –Rex, reprezentata de Liviu Herteg.

Evident ca in secunda 2 am facut rost de numarul lui de telefon si l-am rugat sa ne sprijine. Colaborarea cu Liviu Herteg a fost de noata 10 si in urma discutiilor purtate am reusit sa producem un regulament care sa intrunesca toate elementele cerute de catre ANS.

M-am prezentat din nou in fata autoritatilor si acestia au confirmat faptul ca DA acesta este un regulament sportiv si ca putem continua evaluarea.

Din acest moment au inceput sa curga zilele fara raspuns, intrebarile membrilor comunitatii. Cu cat treceau zilele, saptamanile, lunile cu atat eram mai descumpaniti si pesimitsi, dar eu speram ca deznodamantul nu va fi atat de trist.

Dupa multe lupte birocratice si altele (J) comisia cu pricina s-a deplasat sa evalueze Competitia Sportiva “Take the Flag” la care au participat echipele:

LvL;
Sfintii;
TMT;
Alcolic Anonim Team;
Core Team.
Aceste echipe au participat in calitate de concurenti.

Evident ca nu puteam sa organizam evenimentul fara sprijinul celor de la: HAT, Ursuletii, WTF Team, care au participat in calitate de arbitrii si hartuitori. Bebelusii Team au fost organizatorii acestei competitii.

Nu-i putem uita si pe sponsorii nostrii de la acel moment: Wolfy.ro (militarytrend.ro) si airsoftneamt.ro, medalioane.ro, care prin amabilitatea lor au oferit premii participantilor.

In finalul competitiei comisia a fost impresionata si a considerat ca acest sport se incadreaza in ramura sportului tehnico-aplicativ.

Bun, s-a terminat si acest hop, mai urmau inca 2, repsectiv prezentarea a 2 demonstratii. Impreuna cu oficialii de la ANS am mai organizat in 2 de monstratii, respective antrenamente care au putut fi concretizate in primul rand cu ajutorul echipei HAT. La cele 2 demonstratii au participat echipele HAT, Bebelusii, Core si alti reprezentanti, dar din nefericire nu-mi mai aduc aminte…(va rog sa-mi acceptati scuzele).

Pe 23 Februarie am fost sunat sa ma prezint la minister sa ridic ordinul prin care airsoftul intra in nomenclatorul sporturilor din Romania. Este vorba de ordinul 3265/23.02.2010. Este oficial acum! Airsoftul devine sport
avatar
TEAMLEADER
Admin
Admin

Mesaje : 677
Data de inscriere : 10/09/2009
Varsta : 51
Localizare : Cluj-Napoca

http://daciarex.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum