Despre CUPA "DACIA REX IRON TEAM ROU"2010

In jos

Despre CUPA "DACIA REX IRON TEAM ROU"2010

Mesaj Scris de TEAMLEADER la data de 19/9/2010, 9:23 am

CUPA “DACIA REX IRON TEAM ROU”2010

In perioada 16-19.09.2010, Asociatia Sportiva “DACIA REX” din Cluj-Napoca a organizat si desfasurat la Baisoara, in jud.Cluj,Concursul de Patrula Airsoft “IRON TEAM ROU” aflat acum la a III-a editie, de aceasta data, avand ca trofeu CUPA“DACIA REX IRON TEAM ROU”2010.

Pe parcursul editiei din acest an s-a organizat, pe langa CONCURSUL DE PATRULA AIRSOFT, in premiera in Romania, un CONCURS DE AIRSOFT CQB, dotat si el cu premii si diplome.

Manifestarile sportive din cadrul CUPEI “DACIA REX IRON TEAM ROU” 2010 s-au dorit un sprijin in sustinerea ideii de SPORT AIRSOFT in tara noastra.
Trofeul “DACIA REX IRON TEAM ROU”2010 a fost castigat de catre echipa C.S.Acvila din Bucuresti dupa o lupta foarte stransa cu cea de-a doua clasata, echipa CORE, tot din Bucuresti, echipa care a castigat primele doua editii ale Concursului de Patrula Airsoft “IRON TEAM ROU”, locul al treilea, fiind adjudecat de catre echipa Clubului Sportiv Airsoft Cetate – Deva care a produs o surpriza deosebit de placuta, castigand in cadrul aceleiasi manifestari airsoft,CUPA "DACIA REX IRON TEAM ROU"2010,prima editie a unui Concurs de Airsoft CQB din Romania.

A.S.”DACIA REX” multumeste si pe aceasta cale prietenilor acesteia si echipelor participante pentru sprijinul acordat, in adaugarea la seria concursurilor airsoft realizate pana in prezent, a inca unei editii si totodata, la punerea in scena a unui nou concept sau proba de airsoft,reprezentata prin concursul de Airsoft CQB pregatit, planificat si desfasurat in cadrul acestui event competitional airsoft care,incepand cu acest an este CUPA "DACIA REX IRON TEAM ROU".
Concursul de Airsoft CQB realizat aduce cu sine, un nou model de competitie airsoft, ce poate ajuta la dezvoltarea acestei discipline sportive nou create in Romania.

Atat informatii referitoare la acest nou tip de concurs airsoft, cat si instantanee ale acestuia si ale competitiei de patrula airsoft desfasurata in acest an de catre asociatia noastra, vor putea fi vazute, in zilele ce urmeaza, pe acest site.

Urmariti aici:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Concursul de Airsoft CQB desfasurat in cadrul CUPEI"DACIA REX IRON TEAM ROU"2010 s-a bucurat de un real succes si a fost castigat de catre tanara si ambitioasa echipa a Clubului SportivAirsoft Cetate Deva (ACD).

Un extras din regulamentul concursului este prezentat mai jos:CONCURSUL DE AIRSOFT C.Q.B. (CLOSE QUARTER BATTLE)

IN CADRUL

CUPEI „DACIA REX IRON TEAM- ROU” 2010

BAISOARA, CLUJ

REGULAMENT DE DESFASURARE

CONCURSUL DE AIRSOFT C.Q.B.(CLOSE QUARTER BATTLE)

I.GENERALITATI

1. Prezentul Regulament constituie o varianta si are scopul de a stabili reguli si norme care, aplicate in mod unitar, nediferentiat, stau la baza unei bune organizari si desfasurari ale competitiilor sportive de airsoft.

2. Regulamentul defineste si reglementeaza conditiile de organizare, participare, clasificare si de natură tehnica, pentru competitiile de Airsoft C.Q.B.

3. Acest document se doreste a fi inca o „piatra” la temelia Airsoftului ca SPORT in Romania, in spiritul demersurilor care sunt necesar a fi facute pentru a dezvolta acest nou sport in tara noastra.

II.VALORI SI ATITUDINI

2.1. Dorinta de autoperfectionare si perseverenta in atingerea si depasirea obiectivelor de pregatire si de performanta prestabilite.

2.2. Manifestarea spiritului competitiv in activitatile de antrenament si competitionale.

2.3. Simtul datoriei si responsabilitatea in pregatire si concurs.

2.4. Respectarea regulilor si conditiilor de desfasurare competitionala.

2.5. Manifestarea spiritului de fair-play, atat in activitatea sportiva cat si in viata sociala.

2.6. Disponibilitate pentru colaborare cu partenerii, pentru initierea si mentinerea relatiilor inter-umane.

2.7. Obiectivitate in aprecierea randamentului propriu, al coechipierilor si al celorlalti competitori.

2.8. Optiunea pentru o viata sanatoasa si echilibrata, pentru adoptarea unui regim de activitate care sa imbine armonios efortul fizic cu cel intelectual, solicitarea cu refacerea, timpul ocupat cu cel liber.

III. OBIECTIVE

3.1. Valorificarea la nivel maxim, in competiţii, a potentialului fizic, tehnic, tactic, psihologic si teoretic, dobandit prin pregatirea practica, sportiva.

3.2. Optimizarea componentelor pregatirii sportive proprii, prin integrarea cunostintelor si a metodologiei insusite in pregatirea sportiv-aplicativa.

3.3. Manifestarea calitatilor de organizator, arbitru si conducator al activitatilor de pregatire şi de concurs/competitionale, precum si a grupelor de initiere in disciplina sportiva respectiva.

3.4. Evaluarea obiectiva a randamentului sportiv propriu, al tuturor competitorilor.

3.5.Manifestarea constanta a unui comportament bazat pe respect fata de reguli, organizatori, fata de toti competitorii, arbitrii, precum si fata de alti participanti si fata de spectatori.

IV. MODUL DE DESFASURARE A CONCURSULUI

4.1.CADRUL GENERAL DE DESFASURARE

4.1.1.Competitia de airsoft C.Q.B poate imbraca diverse forme. Una dintre ele este varianta ce va fi experimentata la editia din 2010 a CUPEI „DACIA REX IRON TEAM ROU”.

4.1.2.Fiecare „echipa de asalt” participanta la CONCURSUL DE AIRSOFT CQB trebuie sa actioneze in regim de „lupta in cladire” in vederea parcurgerii unui traseu in cel mai scurt timp odata cu „indeplinirea misiunii” in cele mai bune conditii.

4.1.3.”Echipa de asalt” trebuie sa elimine „adversarii” gasiti in „cladire” in vederea „eliberarii”ostaticilor, fara a pune in pericol viata acestora si cu „pierderi” minime din partea echipei.

4.1.4.”Tintele” de pe traseu trebuie angajate cu respectarea procedurilor de „lupta in cladire” astfel incat obiectivul echipei sa fie indeplinit cu rezultate cat mai bune (punctaj) si fara victime, atat din partea echipei cat si din partea „ostaticilor”.

4.1.5. Fiecare echipa poate fi alcatuita din 4-5 jucatori cu urmatoarele functiuni:

• 1 sef al echipei

• 1 directional (POINTMAN, scut balistic)

• 2 oameni de acoperire

• 1 jucator pentru securitatea spatelui echipei

IMPORTANT: echipa se divide in binomuri pentru actiunea in interior

4.2.CADRUL SPECIFIC DE DESFĂŞURARE

4.2.1.Echipele participante

4.2.1.1.Fiecare echipa va lua startul avand asupra sa replici de airsoft, „munitia” si echipamentul in conformitate cu specificul actiunilor CQB. Echipamentul obligatoriu poate include masca specifica jocurilor airsoft, replici de tipul shotgun si alte elemente auxiliare necesare actiunilor CQB.Toate acestea pot fi precizate intr-o anexa la regulament.

4.2.1.2.Echipele participante la concurs vor respecta intocmai indicatiile membrilor serviciului de arbitraj pe toata durata concursului. Responsabilitatea pentru actiunile intregii echipe îi revine fiecarui CONDUCATOR DE ECHIPA/TEAMLEADER, in parte. Orice actiune preconceputa, care ar putea duce la ranirea, vatamarea corporala a participantilor la concurs sau a arbitrilor, precum si neincadrarea in normele si regulile de concurs si conduita stabilite de catre Organizatori si/sau cerute de catre arbitri pe timpul concursului, vor atrage dupa sine, in consecinta, eliminarea din competitie a echipei din care face/fac parte persoana/persoanele care au provocat sau au produs incidentul/incidentele.

4.2.2.Co-Participanti la Concurs(OPFOR)

4.2.2.1.Membrii echipelor din cadrul co-participanţilor (OPFOR) sunt membri ai organizatiei-asociatiei sportive organizatoare, sau invitati ai acesteia. Echipamentul, ”armamentul” si „munitia” folosita de catre membrii OPFOR se vor incadra in regulile generale prevazute in Regulamentul de desfasurare al concursului.

4.2.2.2.Toti membrii OPFOR, ca si toti membrii patrulelor participante la concurs, SUNT OBLIGATI sa respecte normele si regulile competitiei. Nerespectarea acestora intocmai atrage dupa sine eliminarea din cadrul activitatii a persoanelor in culpa.

4.2.3.Traseul concursului

4.2.3.1.Traseul concursului poate include un spatiu dintr-o cladire „pregatita” pentru acest tip de actiuni in vederea realizarii SIGURANTEI si PROTECTIEI jucatorilor pe tot parcursul traseului sau un spatiu de cladire simulat, astfel incat sa ofere posibilitatea actiunilor in regim CQB.

V. PROBELE / STANDURILE COMPETITIEI

* Competiţia poate cuprinde 3-5 STANDURI, reprezentate de „incaperile” pe care echipa trebuie sa le parcurga.

5.1. STANDUL nr.1 il reprezinta „incaperea” nr.1 cu „obiectivele” aferente.Obiectivele pot fi reprezentate de tinte AMIC/INAMIC si trebuie angajate ca atare.SIGURANTA tuturor jucatorilor este PRIMORDIALA.

5.2. STANDUL nr.2 il reprezinta „incaperea” nr.2 cu „obiectivele” aferente.Obiectivele pot fi reprezentate de tinte AMIC/INAMIC si trebuie angajate ca atare. SIGURANTA tuturor jucatorilor este PRIMORDIALA.

5.3. STANDUL nr.3 il reprezinta „incaperea” nr.3 cu „obiectivele” aferente.Obiectivele pot fi reprezentate de tinte AMIC/INAMIC si trebuie angajate ca atare. SIGURANTA tuturor jucatorilor este PRIMORDIALA.

VI. NORME GENERALE LA STANDURI

6.1. Actiunea echipei in ansamblu trebuie sa respecte normele si regulile de angajare ale C.Q.B.

6.2. Obiectivele „angajate cu foc” cu replicile airsoft pot fi reprezentate atat de tinte fixe sau mobile, cat si reprezentate de jucatori ai OPFOR si cei care simuleaza o persoana/e „ostatec/i”.

6.3. Timpul in care echipa reuseste sa termine actiunea este un ELEMENT FOARTE IMPORTANT al evaluarii acesteia.

VII.NORME SPECIFICE LA STANDURI

7.1.Tintele aflate pe traseu angajate de catre echipa TREBUIE sa reprezinte ELEMENTELE OPFOR, nu ELEMENTELE „PRIETENE” .

7.2.Elementele OPFOR pot fi cuantificate diferit in functie de „complexitatea”acestora.

7.3.Pe traseu pot sa apara elemente surpriza care pot ridica nivelul de complexitate al actiunii.

7.4.Nu se vor folosi gaze iritante sau elemente pirotehnice specifice reale pe parcursul traseului de CQB ele putand fi totusi simultate de obiecte inerte si zgomote care sa simuleze, aceste elemente, fara a pune in pericol NICIODATA, siguranta sau integritatea jucatorilor angrenati in competitie, fie din cadrul echipei sau OPFOR/ELEMENTE „PRIETENE”.

7.5.Regulile de angajare privind distantele de tragere si felul focului executat cu replicile airsoft se stabilesc in functie de dimensiunile traseului si de dispunerea acestuia astfel incat SIGURANTA jucatorilor sa fie PERMANENT respectata.

7.6.TIMPUL de actiune TREBUIE sa fie CAT MAI SCURT posibil in vederea obtinerii unui rezultat final cat mai bun, fara a se NEGLIJA punctajul obtinut la TINTE si penalizarile aferente greselilor comise de membrii echipei pe parcursul traseului.

7.7.Ordinea si prioritatea angajarii obiectivelor aparute pe traseu este responsabilitatea membrilor echipei.

7.8.Ordinea parcurgerii standurilor poate fi data de asezarea incaperilor in care se actioneaza sau poate fi lasata la latitudinea sefului echipei/TL CQB cu respectarea traseului principal de concurs privind STARTUL/patrunderea in obiectiv si INCHEIEREA traseului/punctul de iesire din obiectiv.

VIII.PREVEDERI SPECIALE

8.1.Prezentul regulament poate suferi imbunatatiri in functie de experienta castigata pe timpul desfasurarii acestui model de concurs si in functie de complexitatea competitiei.

IMPORTANT!

Acesta este un model al unui CONCURS AIRSOFT CQB propus, pentru inceput, de catre ECHIPA A.S.”DACIA REX”din Cluj-Napoca.

avatar
TEAMLEADER
Admin
Admin

Mesaje : 677
Data de inscriere : 10/09/2009
Varsta : 51
Localizare : Cluj-Napoca

http://daciarex.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum