Istoria IPSC ROMANIA

In jos

Istoria IPSC ROMANIA

Mesaj Scris de TEAMLEADER la data de 2/2/2010, 11:51 pm

ISTORIC IPSC ROMANIA


I. ADERAREA Romaniei la Confederatia Internationala de Tir Dinamic

Asumarea in anul 2007 a aderarii, de catre un grup de iubitori ai sporturilor cu arme si pornirea demersurilor pentru acceptare.

Acceptarea in 31 Ianuarie 2008 de catre Confederatie, a Romaniei, ca Regiune provizorie.

Acceptarea prin vot, in cadrul Adunarii Generale IPSC, a Romaniei, ca Regiune Membra cu drepturi depline, in Confederatia IPSC, incepand cu 31 Ianuarie 2009.

II. INTEGRAREA Regiunii Romania in cadrul Confederatiei IPSC

In 8 Decembrie 2009 a fost inregistrata juridic Asociatia IPSC Romania, ca organism reprezentativ, recunoscut de Confederatie, sub conducerea Directorului Regional Dl. Dr. Jimmy R. Barbuti.

In 10 Mai 2010, la invitatia Ministerului Administratiei si Internelor, s-a participat la dezbaterea publica cu privire la modificarea Legii 295/2004 a armelor si munitiilor. Am solicitat ca sa se tina cont de existenta Asociatiei IPSC Romania care reprezinta legal Tirul Dinamic in Romania, iar noua lege sa aduca reglementari clare pe linie de tir, astfel incat Tirul Dinamic sa se poata dezvolta corect.

In 15 Octombrie 2010 a avut loc prima demonstratie oficiala de Tir Dinamic IPSC din Romania, pregatita de Asociatia IPSC Romania, in colaborare cu un Oficial International IROA in persoana D-lui Stefanos Chairopoulos.

Evenimentul a fost gazduit de Poligonul Militar Semiingropat Someseni Cluj-Napoca, a fost organizat de Asociatia IPA Regiunea 3 Cluj si Asociatia Sportiva Dacia-Rex, avand ca sponsor principal firma Steyr Mannlicher. Evenimentul a fost condus de doi Oficiali Internationali IROA: D-nii Ede Horvath si Ferenc Kovacs.

In 21 Aprilie 2011 a fost lansat noul site www.ipsc.ro si Forumul ROM Caffe.

In 1 Mai 2011 a avut loc la Targu-Mures, sub coordonarea Oficialului IROA, D-l Stefanos Chairopoulos, primul curs teoretic de certificare NROI din Romania.

In 27 Iunie 2011, la Cluj-Napoca, s-a adoptat de catre Consiliul Director IPSC Romania planul de dezvoltare, in urma publicarii noii Legi 117/2011 a armelor si munitiilor si in baza Legii 69 a sportului:
Fondarea in cadrul IPSC Romania al NROI (National Range Officers Institute Romania) si al NSA (National Shooting Academy Romania). In acest sens se va continua pregatirea membrilor NROI care au participat la Targu-Mures la Cursul Teoretic cu o pregatire practica si desemnarea primilor 23 Range Officer-i din cadrul NROI Romania.
Evenimentul se va desfasura la Arad, intr-un poligon interior autorizat, sub conducerea CRO IROA Stefanos Chairopoulos, in a 2-a jumatate a lunii ianuarie 2012.
Lansarea site-ului interactiv pentru simplificarea si eficientizarea procedurilor. Astfel, se vor putea face afilieri on-line si inscrieri in calendarul competitional. Prin intermediul contului personal fiecare membru va avea acces la fisa proprie de membru, la informatii la zi si la istoricul sau sportiv.

Fondarea Filialelor Judetene si a Filialei Mun. Bucuresti cu 200 Membri Fondatori Categoria SERV si 200 Membri Fondatori Categoria CIV in fiecare din cele 42 de Filiale. Membri Fondatori vor fi din randul Membrilor Practicanti ai Tirului Dinamic cu arme de foc, absolventi ai cursului de siguranta.

Construirea cate unui poligon indoor comun ActionAir-Pistol cu glont, pentru fiecare Filiala constituita. Aici se vor efectua cursurile de siguranta pentru ca Membrii IPSC sa devina Membri Practicanti de Tir Dinamic, atat Action Air Categoria Verde, cat si cu Arme de Foc Categoria Portocalie.

Aceste poligoane, care vor fi la dispozitia Membrilor Filialelor, vor fi construite fie de Asociatia IPSC Romania, fie in parteneriat privat cu Asociatia, dupa aceleasi reguli in toata tara.

Fondarea categoriei Action Air (Categoria Verde) pentru continuarea activitatii in poligoanele Action Air.

Activitatea poligoanelor va consta atat in cursuri de siguranta pentru toti membrii cat si in trageri de agrement, antrenamente si competitii IPSC.

Pornirea demersurilor pentru recunoasterea Tirului Dinamic ca ramura de sport in Romania.

In Filialele constituite, din primavara anului 2012, Asociatia va incepe, sau prin parteneriat cu Asociatia se va incepe construirea de poligoane externe pt. arme de foc, pentru toti membrii practicanti ai Asociatiei, din Categoria Portocalie. Pana atunci, toate Filialele constituite vor avea la dispozitie o remorca auto inmatriculata cu tot ce trebuie in ea pentru a se putea instala pe orice poligon outdoor autorizat (exemplu: poligoane militare) un numar de 3 pana la 6 stagii pentru competitii de weekend ale Filialei si Inter-Filiale.

Intrarea intr-un calendar competitional, cu scopul de a creste fenomenul competitional la nivel de Campionat National Level III Match, unde vin invitati sportivi internationali si reciproc, sportivii nostri vor fi invitati in alte tari.

La 3 ani de la recunoasterea ramurii sportive de Tir Dinamic, in baza Certificatului de Identitate Sportiva, emis de Ministerul Invatamantului, prin constituirea Cluburilor Sportive ale Filialelor Judetene ale Asociatiei IPSC Romania, vom infiinta Federatia Romana de Tir Dinamic.

Doar dupa infiintarea Federatiei nationale se vor putea afilia Cluburi Sportive private de Tir Dinamic. Pana atunci activitatea se va desfasura in mod organizat in cadrul Asociatiei IPSC Romania ca for reprezentativ al Confederatiei Internationale pentru Romania, deoarece doar prin unitate vom putea dezvolta Tirul Dinamic in Romania.
avatar
TEAMLEADER
Admin
Admin

Mesaje : 677
Data de inscriere : 10/09/2009
Varsta : 51
Localizare : Cluj-Napoca

http://daciarex.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum