ISTORIC CUPA "DACIA REX IRON TEAM ROU"

In jos

ISTORIC CUPA "DACIA REX IRON TEAM ROU"

Mesaj Scris de TEAMLEADER la data de 20/12/2009, 8:45 am

SCURT ISTORIC


Editia 2012

Competitia Sportiva de Airsoft "Cupa DACIA REX IRON TEAM ROU"-2012 s-a incheiat.
A treia editie a competitiei a cuprins doua probe de concurs si anume:Proba Sportiva de Airsoft-PATRULA AIRSOFT-Editia V si Proba de Tir Airsoft cu Echipa-"DUEL DE FOC",Editia I.
Ambele probe au fost solicitante si au pus la incercare atat conditia fizica, cat si spiritul de orientare si cel de echipa.Dupa aceasta editie, Cupa "DACIA REX IRON TEAM ROU" (transmisibila)a ajuns in posesia temporara a echipei invingatoare si anume,Echipa DEFENCE SCHOOL Timisoara, pe care o mai felicitam inca o data pentru castigarea trofeului competitiei.
Noi, Echipa A.S"DACIA REX", consideram ca toti participantii la zilele competitionale ale "Cupei DACIA REX IRON TEAM ROU"au fost castigatori, iar promovarea in cadrul zilelor competitiei a episodului pilot al concursului "Strike Force", pregatit de C.S."ACVILA" si organizat cu sprijinul logistic al A.S."DACIA REX" si al sponsorului principal al competitiei noastre a fost de bun augur, sportul airsoft avand astfel sanse sa dezvolte inca o forma competitionala.
Adresam inca o data felicitari tuturor participantilor din cadrul Echipelor: Defence School,C.S ACVILA,ACD-Deva (cu doua squad-uri),Core, precum si invitatilor nostri,jucatori din Romania si Olanda pentru excelenta comportare pe toata durata competitiei.Fetele de la Deva au fost "sarea si piperul " competitiei si, credem noi, vor fi adversari excelenti, pe viitor, ai oricaror competitori.
Multumim tuturor echipelor prezente la competitie pentru participarea la mentinerea si dezvoltarea competitiilor sportive si a spiritului sportiv de airsoft in Romania.

Editia 2011

S-a incheiat inca o editie a Competitiei Sportive de Airsoft CUPA"DACIA REX-IRON TEAM ROU".
Competitia s-a desfasurat pe parcursul unei singure zile competitionale, in Complexul de Poligoane "Someseni" Cluj-Napoca si in imprejurimile acestuia si a constat in doua concursuri si anume Concursul sportiv de Patrula Airsoft si Concursul de Tir Dinamic Airsoft AEG&GBB.
Participantii au fost urmatorii:Echipa CS ACVILA -Bucuresti,Echipa DEFENCE SCHOOL-Timisoara,Echipa "CORE"-Bucuresti,Echipa ALBA AIRSOFT-Alba-Iulia, Echipa D.4I "Gemina" si Echipa A.S."DACIA REX".

Cu toate ca traim majoritatea dintre noi,vremurile unei crize generalizate, editia din acest an a CUPEI "DACIA REX IRON TEAM ROU" a avut parte de sprijinul "de criza" al urmatorilor sponsori, carora le multumim si pe aceasta cale:[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] AirExpres Cluj-Napoca,SC CBN Construct SRL,Cluj-Napoca si echipamentmilitar.ro.
De asemenea, am beneficiat de sprijinul conducerii D.4.I "Gemina"Cluj-Napoca,care ne-a permis desfasurarea activitatilor in cadrul Complexului de Poligoane "Someseni".

Toti participantii au fost castigatori si mai ales a castigat SPORTUL AIRSOFT, printr-un eveniment sportiv care vine in sprijinul intregii comunitati airsoft din Romania,promovand miscarea SPORTIVA airsoft.

Ca la orice competitie, exista si invingatori.La editia 2011 a CUPEI "DACIA REX IRON TEAM ROU", acestia au fost:

CONCURSUL SPORTIV DE PATRULA AIRSOFT

LOCUL I-Echipa Feminina de Patrula Airsoft a D4.I."Gemina"Cluj-Napoca-in posesia careia a ramas, pana anul viitor cel putin, trofeul transmisibil al competitiei-CUPA "DACIA REX IRON TEAM- ROU")
LOCUL II-Echipa DEFENCE SCHOOL-Timisoara- care a demonstrat ca antrenamentul sistematic in echipa, da posibilitatea stabilirii de performante in orice disciplina sportiva;
LOCUL III-Echipa CORE-Bucuresti,care. desi nu a participat cu "sportivii" traditionali ai sai,pentru concursul de patrula airsoft, a demonstrat ca vointa si determinarea unei echipe poate "face diferenta"

CONCURSUL DE TIR DINAMIC AIRSOFT AEG&GBB-organizat cu sprijinul IPSC Romania

LOCUL I- Florin Radu-CS ACVILA-Bucuresti;
LOCUL II-George Bruma-CORE-Bucuresti;
LOCUL III-Mihai Grosan-CS ACVILA-Bucuresti;

In cadrul CUPEI "DACIA REX IRON TEAM ROU"Editia 2011 s-au mai acordat diplome si premii pentru urmatoarele categorii:The Best Teamleader(Mihai Grosan-CS ACVILA Bucuresti), The Best Sniper (Mihai Grosan-CS ACVILA-Bucuresti), The Best Navigator (unei membre a echipei D.4I."Gemina" Cluj-Napoca), The Best Combat Medic (Florin Radu-CS ACVILA-Bucuresti) si, in premiera The Best of Grenade Competition (Serdean Calin-ALBA AIRSOFT-Alba-Iulia).

A.S."DACIA REX" Cluj-Napoca multumeste tuturor participantilor si celor care ne-au sprijinit pentru a realiza impreuna inca o editie a unui EVENIMENT SPORTIV DE AIRSOFT,care se doreste a fi CUPA "DACIA REX IRON TEAM-ROU".Editia 2010


In perioada 16-19.09.2010, Asociatia Sportiva “DACIA REX” din Cluj-Napoca a organizat si desfasurat la Baisoara, in jud.Cluj,Concursul de Patrula Airsoft “IRON TEAM ROU” aflat acum la a III-a editie, de aceasta data, avand ca trofeu CUPA“DACIA REX IRON TEAM ROU”2010.
Pe parcursul editiei din acest an s-a organizat, pe langa CONCURSUL DE PATRULA AIRSOFT, in premiera in Romania, un CONCURS DE AIRSOFT CQB, dotat si el cu premii si diplome.
Manifestarile sportive din cadrul CUPEI “DACIA REX IRON TEAM ROU” 2010 s-au dorit un sprijin in sustinerea ideii de SPORT AIRSOFT in tara noastra.
Trofeul “DACIA REX IRON TEAM ROU”2010 a fost castigat de catre echipa C.S.Acvila din Bucuresti dupa o lupta foarte stransa cu cea de-a doua clasata, echipa CORE, tot din Bucuresti, echipa care a castigat primele doua editii ale Concursului de Patrula Airsoft “IRON TEAM ROU”, locul al treilea, fiind adjudecat de catre echipa Clubului Sportiv Airsoft Cetate – Deva care a produs o surpriza deosebit de placuta, castigand in cadrul aceleiasi manifestari airsoft care a fost "CUPA "DACIA REX IRON TEAM ROU"2010, prima editie a unui Concurs de Airsoft CQB din Romania.
A.S.”DACIA REX” multumeste si pe aceasta cale prietenilor acesteia si echipelor participante pentru sprijinul acordat, in adaugarea la seria concursurilor airsoft realizate pana in prezent, a inca unei editii si totodata, la punerea in scena a unui nou concept sau proba de airsoft,reprezentata prin concursul de Airsoft CQB pregatit, planificat si desfasurat in cadrul acestui event competitional airsoft care,incepand cu acest an esteCUPA "DACIA REX IRON TEAM ROU".
Concursul de Airsoft CQB realizat aduce cu sine, un nou model de competitie airsoft, ce poate ajuta la dezvoltarea acestei discipline sportive nou create in Romania.
Acesta s-a bucurat de un real succes si a fost castigat de catre tanara si ambitioasa echipa a Clubului SportivAirsoft Cetate Deva (ACD).

Editiile 2008-2009
La început, ideea şi concepţia „IRON TEAM-ROU”ca patrulă competiţională airsoft au apărut ca o necesitate de a arăta latura sportivă a jocului de airsoft şi de a demonstra posibilitatea organizării unei competiţii având la bază airsoftul, în vederea susţinerii ideii de recunoaştere a jocului de airsoft, ca sport, în Romania.
Totodata,ideea şi conceperea acestui tip de concurs airsoft aparţin unuia dintre membrii A.S.”DACIA REX”Cluj-Napoca,care,împreună cu colegii săi de echipă, a dezvoltat-o şi pus-o în practică.
Astfel, Asociaţia Sportivă “DACIA REX”, Cluj-Napoca, prin membrii săi, a încercat şi zicem noi a reuşit, să aducă o nouă abordare jocului şi activităţii de airsoft prin pregătirea, organizarea şi desfăşurarea Competiţiei Naţionale de Patrulă Airsoft intitulată “IRON TEAM-ROU”,care, până în prezent,are în istoricul ei două ediţii, şi anume, ediţia 2008 şi ediţia 2009, ambele, desfăşurate la Băişoara, în judeţul Cluj.
La ediţia din 2008, probele competiţiei au fost în număr de 4, organizate ca standuri de concurs, după cum urmează:standul „AMBUSCADA” standul „GRENADA”,standul ”ŢINTA” şi standul „STEAGUL”,la finalul unuia dintre aceste standuri fiind organizată şi o situaţie de acordare a primului ajutor,în vederea evaluării „medicilor”fiecărei echipe.
Echipele participante la această ediţie au fost, în ordinea clasamentului, următoarele: CORE-Bucureşti,KEA-Carei,URSULETII -Bucureşti,CARPATI SOFT AIR-Piatra Neamţ,DRACONIS-Bucureşti şi,nu în ultimul rând, SDS-Sibiu(participantă în cadrul serviciului de arbitraj şi OPFOR,adică, Forţe ale Adversarului).
În cadrul festivităţii de premiere s-au acordat, pe lângă premiile pentru primele trei echipe clasate,diplome de participare şi următoarele premii:Premiul pentru Cea Mai Fair-Play Echipă- echipei URSULEŢII-Bucureşti;Premiul pentru Cel mai bun Teamleader a fost adjudecat de către echipa K.E.A.-Carei, Premiul Pentru Cel Mai Bun Combat Medic,de către „medicul” echipei „DRACONIS”-Bucureşti,iar Premiul Pentru Cel Mai Bun Sniper a fost adjudecat de către echipa „CORE”-Bucureşti.
Sponsorii ediţiei au fost: S.C.ODESCO-SNACK S.R.L.-PIATRA NEAMT, S.C.MYTZU AIRSOFT S.R.L.-BUCURESTI şi S.C. WOLFY S.R.L.-CLUJ-NAPOCA, cărora,membrii echipei organizatoare ţin să le mulţumească încă o dată,pentru sprijinul acordat.Totodată, la succesul ediţiei au avut,pe lângă organizatori, o contribuţie majoră, echipele participante, cărora, şi pe acestă cale,le mulţumim.
În 2008, Concursul Naţional de Patrulă airsoft “IRON TEAM-ROU” a fost o manifestare airsoft pilot, în care s-au verificat,în regim competiţional, viabilitatea elementelor sportiv-militare (Ex: deplasarea în teren variat în timp limitat, tirul airsoft la precizie după efort, ) îmbinate cu elemente ale jocului de airsoft preluate din counterstrike (Ex:cucerirea unui obiectiv, parcurgerea traseului într-o situaţie tactică ) precum şi actiunea, procedeele şi modalităţile de acordare a primului ajutor în cazul „rănirilor”simulate pe timpul acţiunilor.
Chiar dacă la prima ediţie, cea din septembrie 2008, actuala echipă A.S. “DACIA REX”a acţionat sub culorile altui club (N.B.-majoritatea membrilor fondatori ai asociaţiei noastre constituiau, la vremea respectivă o mare majoritate a membrilor acelui club), dorinţa de mai bine, de actiune desfăşurată într-un mod profesionist şi de susţinere în continuare a ideii de competiţie sportivă airsoft au prevalat şi, în luna august a anului 2009, Asociaţia Sportivă „DACIA REX” a conceput, pregătit şi organizat,ediţia a doua, a primei manifestări airsoft din Romania cu caracter sportiv-competiţional.
Succesul primei ediţii a condus la adăugarea de elemente noi concursului, astfel încât, la ediţia a doua, a fost pusă în practică, ideea de PATRULĂ AIRSOFT sub formă de PENTATLON,cu 5 PROBE şi 4 STANDURI,proba de ORIENTARE fiind elementul de noutate definitoriu faţă de ediţia precedentă.
Totodată, pe timpul desfăşurării activităţilor în cadrul “IRON TEAM-ROU”2009, echipele participante au beneficiat şi de o zi specială de pregătire pentru a putea face faţă mai bine probelor competiţiei.
Astfel, sesiunea de pregătire a constat într-un schimb de experienţă dintre membrii A.S.”DACIA REX”şi participanţii la event, în cadrul unor ateliere care au avut ca subiecte: 1.TOPOGRAFIA, 2.TRAGERILE CU REPLICILE DE AIRSOFT ÎN DIFERITE SITUAŢII, 3.TEHNICI DE SUPRAVIEŢUIRE ÎN DIFERITE CONDIŢII ŞI SITUAŢII, 4.TEHNICI DE ACŢIUNE ÎN CADRUL UNOR POSIBILE SCENARII AIRSOFT,5.TEHNICI DE ACORDARE A PRIMULUI AJUTOR ŞI RESUSCITARE sau măsuri de urgenţă, care se aplică înaintea intervenţiei cadrelor medicale de specialitate şi,nu în ultimul rând, 6.TEHNICI DE ARUNCARE A GRENADEI.
Toate acestea, desfăşurate pe o vreme a cărei definiţie poate fi cea de „infantry weather”, în spiritul airsoftului,au constituit, spunem noi, un element de noutate şi foarte important atât în ceea ce priveşte event-urile airsoft, în Romania, în general, cât şi în cadrul „IRON TEAM-ROU”.
Echipele participante la ediţia 2009 au fost,în ordinea clasamentului, următoarele: CORE-Bucureşti, SDS-Sibiu, CARPATI SOFT AIR-Piatra Neamţ, KEA-Carei, ACD-Deva şi BEBELUŞII-Bucureşti.
În cadrul elementelor OPFOR(Forţe ale Adversarului) şi de arbitraj au mai participat şi membrii echipei M.B.O.T.-Baia Mare.
Festivitatea de premiere a avut,pe lângă premiile pentru echipele din fruntea clasamentului,tradiţionalele de acum diplome de participare şi premii precum Premiul pentru Cea mai Fair-Play echipă-pentru echipa CORE-Bucureşti;Premiul pentru Cel mai Bun Teamleader-pentru echipa CORE-Bucureşti;Premiul pentru Cel mai Bun Sniper-echipei SDS-Sibiu la care s-au adăugat, Premiul pentru Cea mai Bună Echipă la Orientare-echipa K.E.A.-Carei şi, nu în ultimul rând, Premiul Pentru Cea Mai Tenace Echipă-echipa BEBELUŞII-Bucureşti.
Atât aceste premii, cât şi buna desfăşurare a competiţiei au fost posibile,de asemenea, cu sprijinul următorilor sponsori: S.C.ODESCO-SNACK S.R.L. Piatra-Neamţ, S.C.AIRSOFT CLUB DEVA S.R.L., S.C.GiftShop International S.R.L. Bucureşti, S.C.AIREXPRESS S.R.L.Cluj-Napoca,S.C.MONDIAL S.R.L. Cluj-Napoca, S.C.COMARGO S.R.L.Cluj-Napoca, S.C.ROYAL FLOWERS S.R.L.Cluj-Napoca şi, nu în ultimul rând,cu sprijinul Comandamentului Diviziei 4 Infanterie „GEMINA” Cluj-Napoca, care a aprobat utilizarea locaţiei, ca locaţie de cazare şi masă, pentru desfăşurarea activităţilor concursului.
Tuturor acestor sponsori şi colaboratori, A.S.”DACIA REX”din Cluj-Napoca le mulţumeşte încă o dată.
Trebuie menţionat aici şi sprijinul post factum al echipei de la 6mm.ro, cu ajutorul şi amabilitatea căreia este găzduită o pagină specială pentru IRON TEAM-ROU.
În concluzie, scopul şi obiectivele activităţii competiţionale au fost atinse din nou şi cu toţii (participanţi la această a doua ediţie a Concursului Naţional de Patrulă Airsoft „IRON TEAM-ROU” şi organizatori ai acesteia) au avut posibilitatea unui schimb de experienţă foarte util şi mai ales, au pus încă o piatră de temelie la construcţia numită airsoft ca activitate cu caracter sportiv-competiţional în Romania şi, poate într-un viitor nu prea îndepărtat şi pe plan internaţional.
De asemenea, menţionăm că nu am dorit şi nu dorim să ofensăm pe nimeni din comunitatea airsoft din România prin ne-invitarea şi ne-informarea mai multor echipe în legătură cu competiţia de patrulă airsoft organizată şi desfăşurată de către A.S.”DACIA REX”Cluj-Napoca.
Atât la prima cât şi la a doua ediţie, invitarea unui număr mai mare de echipe participante a fost condiţionată de factori economici, în strânsă legătură cu condiţii obiective privind locaţia de desfăşurare şi posibilităţile de cazare în zonă, care să ofere condiţii similare, pentru toate echipele prezente la competiţie.
Asociaţia Sportivă „DACIA REX”din Cluj-Napoca mulţumeşte, încă o dată, tuturor acelora care au contribuit la succesul ediţiilor de până acum a „IRON TEAM-ROU” şi îşi exprimă încrederea şi speranţa continuării şi pe viitor a organizării şi desfăşurării acestui tip de manifestare sportiv-competiţională,sub formă de Concurs Naţional de Patrulă Airsoft, în condiţii din ce în ce mai bune şi cu participare cât mai numeroasă cu putinţă din partea echipelor de airsoft din România.


UBI CONCORDIA,IBI VICTORIA!(UNDE ESTE ARMONIE,ESTE ŞI VICTORIE)[/color]


Ultima editare efectuata de catre TEAMLEADER in 26/5/2011, 3:47 am, editata de 1 ori
avatar
TEAMLEADER
Admin
Admin

Mesaje : 677
Data de inscriere : 10/09/2009
Varsta : 51
Localizare : Cluj-Napoca

http://daciarex.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum